Ziołowy Zakątek, wieś Koryciny, podlaskie

Wyjazdy integracyjne

Według badań Klubu Menedżerów HR (opublikowanych w Pulsie HR, badanie na próbie 800 pracowników HR) Training Projects oferuje najlepsze w Polsce szkolenia team building i wyjazdy integracyjne.

Powierz nam przygotowanie wyjazdu dopasowanego do potrzeb Twoich pracowników, przeprowadzenie oryginalnej gry lub scenariusza team building, oraz rezerwację hotelu…

Wyjazdy integracyjne – więcej…

IWONA PIGA

Doświadczony menedżer sprzedaży, trener i handlowiec. Znawca sektora FMCG i pracy z sieciami dystrybucji. Pracowała w Welli, Procter&Gamble, Thalgo. Od 2005 roku prowadzi szkolenia biznesowe, szkolenia zamknięte poprzez symulacje biznesowe, a także wyjazdy integracyjne. Kierowała kilkudziesięcioma projektami team building, dla grup od 8 do 300 osób. Posiada certyfikację Polskiego Stowarzyszenia Trenerów Outdoor w zakresie prowadzenia szkoleń outdoor i wyjazdów integracyjnych. Prywatnie żeglarz, turysta i narciarz.

RAFAŁ SZCZEPANIK

Prezes Training Projcts. Od 12 lat prowadzi szkolenia biznesowe, wyjazdy team building i gry symulacyjne. Jest doświadczonym menedżerem: współzałożyciel portalu Pracuj.pl, przez sześć lat był jego wiceprezesem. Pracował też w Danii i Gwatemali. Został uznany za jednego z czterech najlepszych polskich trenerów w kategorii „gry symulacyjne” (ranking firm szkoleniowych magazynu Profit i KPMG).

Prezes Polskiego Stowarzyszenia Trenerów Outdoor, które szkoli i certyfikuje trenerów team building. Autor jedynej polskiej książki poświęconej organizacji wyjazdów team building i integracyjnych dla firm („Budowanie zespołu”). Instruktor wspinaczki. Prywatnie podróżnik i alpinista – pierwszy Polak, który zdobył oba bieguny i himalajski ośmiotysięcznik. Wspiął się też na najwyższe szczyty Andów i Alp, brał udział w wyprawach na wszystkich kontynentach.

RENATA WASYLÓW

Certyfikowany Trener Biznesu i Coach ICF, trener w zakresie umiejętności osobistych i menedżerskich. Wcześniej pracowała jako Brand Manager i Trade Marketing Manager w Reckitt Benckiser i Michelin. Zarządzała takimi markami jak: Michelin, Vanish, Air Wick, Bryza, Strepsils, Nurofen. Jest też skutecznym menedżerem projektów. Doświadczenie z pracy w korporacjach, w powiązaniu z uniwersytecką wiedzą na temat finansów, pozwala jej na pracę trenera, coacha i konsultanta. Specjalnością Renaty jest coaching dotyczący przywództwa, tworzenia zespołów, komunikacji, motywacji i zarządzania. Pracuje w trzech językach: polskim, angielskim i rosyjskim.

JAROSŁAW FIGIEL

Doświadczony menedżer, od wielu lat prowadzi szkolenia z zarządzania zespołami i firmą oraz symulacje biznesowe i gry menedżerskie. Właściciel agencji trekkingowej Exploruj.pl. Przez wiele lat – jako menedżer sprzedaży – współtworzył sukces firmy Coca-Cola w Polsce. Zbudował silną pozycję firmy w centrach turystycznych południa kraju. Wdrażał nowoczesne strategie sprzedaży do kanałów immediate consumption. Ma wieloletnie doświadczenie w zarządzaniu dużymi strukturami sprzedaży i dystrybucji FMCG. Od kilku lat prowadzi szkolenia biznesowe związane z zarządzaniem zespołem, budowaniem zespołów, motywowaniem, oraz technikami sprzedaży i negocjacji. Instruktor wspinaczki, przewodnik tatrzański, były ratownik TOPR. Certyfikowany trener outdoor (certyfikacja Polskiego Stowarzyszenia Trenerów Outdoor)

WITOLD MOCKAŁŁO

Doświadczony trener szkolący handlowców i szefów. Menedżer najwyższego szczebla z dwudziestoletnim stażem – wprowadził z sukcesem na polski rynek cztery firmy zagraniczne, zarządzał wieloosobowymi zespołami, koordynował projekty promocji sprzedaży. Od 15 lat prowadzi szkolenia warsztatowe z zakresu kompetencji menadżerskich i handlowych – zarządzania zespołami, budowania autorytetu szefa, motywowania, komunikacji, pracy przedstawiciela handlowego, sprzedaży i negocjacji w biznesie. Od 15 lat zajmuje się coachingiem. Uczestnik The Coaching Academy London. Członek Polskiego Towarzystwa Trenerów Biznesu.

KATARZYNA KOWALSKA

Przez 8 lat pracowała w Rettig Heating Sp. z o.o., przechodząc przez wszystkie szczeble kariery, od finansów po HR. Ukoronowaniem jej kariery było aktywne uczestnictwo w budowaniu i wdrażaniu strategii personalnej dla wszystkich firm należących do Rettig Heating Group w Europie. Pracowała też jako Dyrektor Personalny w Saint Gobain Isover Polska. Od kilku lat prowadzi szkolenia biznesowe oraz wyjazdy integracyjne oparte o gry szkoleniowe. Autorka dwóch książek na temat coachingu. Prywatnie wielbicielka domowego ogniska, spacerów po lesie i podróżowania w nieznane.

OLAF FLAK

Były pracownik centrali Forda w Niemczech i ING w Katowicach. Doktor zarządzania, przedsiębiorca internetowy. Od 10 lat prowadzi szkolenia i projekty doradcze..

MARIUSZ KĘDZIERKSI

Przez wiele lat pracował jako szef działu szkoleń, a wcześniej trener i coach handlowców w firmie Cersanit. Współtwórca systemu oceny i rozwoju pracowników w grupie Cersanit/Opoczno. Kierował zespołem trenerów wewnętrznych wspomagających sprzedaż, ma też własne doświadczenie w sprzedaży b2b. Jako trener prowadzi szkolenia miękkie i handlowe. Członek Polskiego Towarzystwa Trenerów Biznesu. C. Skuteczna sprzedaż bez manipulacji.”

Ziołowy zakątek to wyjątkowy obiekt agroturystyczny, który ma charakter starej wsi. Można znaleźć tu typowe dla regionu zabudowy a ogromny zielony teren daje możliwość realizacji zajęć o o klimacie harcerskim lub sportowym. Obiekt posiada jedną, tradycyjną, sporą salę szkoleniową, która może pełnić również funkcję sali bankietowej. We wsi znajduje się pełny inwentarz: począwszy od karczmy (z lokalnym, prostym, bardzo smacznym wyżywieniem i specjałami dostępnymi na wynos), poprzez stodoły tematyczne, w których mogą odbywać się tematyczne warsztaty, ekologiczny warzywnik, gdzie warzywa uprawiane są w oparciu o tradycyjne metody, skończywszy na żywym inwentarzu (owce, kozy, kury i koguty), w towarzystwie których można wypić kawę w jednej  z wielu 10 wiejskich altanek.

Ocena pokoi

Ziołowy Zakątek oferuje ponad 150 miejsc noclegowych. Musimy zdawać sobie sprawę, że nie są to typowe pokoje hotelowe i standard nie każdemu spasuje. Można zarezerwować nocleg w tradycyjnej leśniczówce, chatce nad rozlewiskiem, a nawet w domku w drzewie. Zabytkowe, wiejskie domy konserwowane są w sposób ekologiczny, ich pokrycia dachowe, wykonane ze słomy, drewna lub gliny. Jako ciekawostka – w części z domów możliwy jest nocleg na tradycyjnych, słomianych siennikach.

Nasze “pokoje” były bardzo skromne, schludne,  proste i wieloosobowe.

Ocena sali konferencyjnych

Duża sala mogąca pomieścić w układzie bankietowym nawet około 200 osób.

Ciekawostka – na warsztaty szkoleniowe, o nieformalnym charakterze, można wykorzystać stodoły – jest ich kilka – rzecz jasna sterylności tam nie spotkamy, raczej kurz i worki z sianem jako siedziska.

Ocena obsługi

Obsługa dbająca o zaspokojenie potrzeb klienta. Dla większego wydarzenia ( kilkadziesiąt osób) dedykowany jest „opiekun”, który jest z organizatorem w ciągłym kontakcie osobistym. Pokazuje wszelkie zalety obiektu, szuka rozwiązań, pyta czego potrzebujemy i szybko znajduje jak najlepsze rozwiązanie.

Minusy i zagrożenia

Ten obiekt ma niespotykany wiejski charakter. Grupa musi być wcześniej przygotowana na to, że nie będzie komfortowo, to żaden hotel tylko agroturystyka.

Opis przygody

Przed szkoleniem rozpętała się burza, której konsekwencją był nagły brak dostawy energii elektrycznej. Sytuacja wymagała szybkiej interwencji, dlatego natychmiast włączono generator prądu.

Jednak nie wszystko odbyło  się idealnie. W ciemności pozostały stodoły, w których mieliśmy pracować z grupami. Niestety stodoły nie były objęte zasilaniem z generatora. Dodatkowo, głośna praca samego urządzenia zagłuszała wszelkie próby komunikacji. Jednak zamiast się załamywać, nasza zgrana ekipa szybko znalazła rozwiązanie.

Ratunkiem okazały się małe, zadaszone altanki, które udało się wykorzystać jako alternatywną przestrzeń. Dodatkowo  ruszyła błyskawiczna akcja obsługi, której zgranie pozwoliło na szybką i sprawną przemianę sali obiadowej w salę konferencyjną. Wszystko zostało opanowane, a uczestnicy mogli kontynuować swoje szkolenie w komfortowych warunkach, niezależnie od niedogodności, które zafundowała nam pogoda.

Dla miłośników, miodu, nalewek, ziół, pszczół, kur i innego inwentarza to prawdziwy raj, a dla osób które nigdy nie widziały prawdziwej wsi – szansa na jej poznanie.


Wielkość hotelu*: duży

Charakter lokalizacji**:  cicha okolica

Standard****: skromny

Komentarze wyłączone.