Browar Przystań – Park Śląski – Chorzów, Śląskie

Wyjazdy integracyjne

Według badań Klubu Menedżerów HR (opublikowanych w Pulsie HR, badanie na próbie 800 pracowników HR) Training Projects oferuje najlepsze w Polsce szkolenia team building i wyjazdy integracyjne.

Powierz nam przygotowanie wyjazdu dopasowanego do potrzeb Twoich pracowników, przeprowadzenie oryginalnej gry lub scenariusza team building, oraz rezerwację hotelu…

Wyjazdy integracyjne – więcej…

IWONA PIGA

Doświadczony menedżer sprzedaży, trener i handlowiec. Znawca sektora FMCG i pracy z sieciami dystrybucji. Pracowała w Welli, Procter&Gamble, Thalgo. Od 2005 roku prowadzi szkolenia biznesowe, szkolenia zamknięte poprzez symulacje biznesowe, a także wyjazdy integracyjne. Kierowała kilkudziesięcioma projektami team building, dla grup od 8 do 300 osób. Posiada certyfikację Polskiego Stowarzyszenia Trenerów Outdoor w zakresie prowadzenia szkoleń outdoor i wyjazdów integracyjnych. Prywatnie żeglarz, turysta i narciarz.

RAFAŁ SZCZEPANIK

Prezes Training Projcts. Od 12 lat prowadzi szkolenia biznesowe, wyjazdy team building i gry symulacyjne. Jest doświadczonym menedżerem: współzałożyciel portalu Pracuj.pl, przez sześć lat był jego wiceprezesem. Pracował też w Danii i Gwatemali. Został uznany za jednego z czterech najlepszych polskich trenerów w kategorii „gry symulacyjne” (ranking firm szkoleniowych magazynu Profit i KPMG).

Prezes Polskiego Stowarzyszenia Trenerów Outdoor, które szkoli i certyfikuje trenerów team building. Autor jedynej polskiej książki poświęconej organizacji wyjazdów team building i integracyjnych dla firm („Budowanie zespołu”). Instruktor wspinaczki. Prywatnie podróżnik i alpinista – pierwszy Polak, który zdobył oba bieguny i himalajski ośmiotysięcznik. Wspiął się też na najwyższe szczyty Andów i Alp, brał udział w wyprawach na wszystkich kontynentach.

RENATA WASYLÓW

Certyfikowany Trener Biznesu i Coach ICF, trener w zakresie umiejętności osobistych i menedżerskich. Wcześniej pracowała jako Brand Manager i Trade Marketing Manager w Reckitt Benckiser i Michelin. Zarządzała takimi markami jak: Michelin, Vanish, Air Wick, Bryza, Strepsils, Nurofen. Jest też skutecznym menedżerem projektów. Doświadczenie z pracy w korporacjach, w powiązaniu z uniwersytecką wiedzą na temat finansów, pozwala jej na pracę trenera, coacha i konsultanta. Specjalnością Renaty jest coaching dotyczący przywództwa, tworzenia zespołów, komunikacji, motywacji i zarządzania. Pracuje w trzech językach: polskim, angielskim i rosyjskim.

JAROSŁAW FIGIEL

Doświadczony menedżer, od wielu lat prowadzi szkolenia z zarządzania zespołami i firmą oraz symulacje biznesowe i gry menedżerskie. Właściciel agencji trekkingowej Exploruj.pl. Przez wiele lat – jako menedżer sprzedaży – współtworzył sukces firmy Coca-Cola w Polsce. Zbudował silną pozycję firmy w centrach turystycznych południa kraju. Wdrażał nowoczesne strategie sprzedaży do kanałów immediate consumption. Ma wieloletnie doświadczenie w zarządzaniu dużymi strukturami sprzedaży i dystrybucji FMCG. Od kilku lat prowadzi szkolenia biznesowe związane z zarządzaniem zespołem, budowaniem zespołów, motywowaniem, oraz technikami sprzedaży i negocjacji. Instruktor wspinaczki, przewodnik tatrzański, były ratownik TOPR. Certyfikowany trener outdoor (certyfikacja Polskiego Stowarzyszenia Trenerów Outdoor)

WITOLD MOCKAŁŁO

Doświadczony trener szkolący handlowców i szefów. Menedżer najwyższego szczebla z dwudziestoletnim stażem – wprowadził z sukcesem na polski rynek cztery firmy zagraniczne, zarządzał wieloosobowymi zespołami, koordynował projekty promocji sprzedaży. Od 15 lat prowadzi szkolenia warsztatowe z zakresu kompetencji menadżerskich i handlowych – zarządzania zespołami, budowania autorytetu szefa, motywowania, komunikacji, pracy przedstawiciela handlowego, sprzedaży i negocjacji w biznesie. Od 15 lat zajmuje się coachingiem. Uczestnik The Coaching Academy London. Członek Polskiego Towarzystwa Trenerów Biznesu.

KATARZYNA KOWALSKA

Przez 8 lat pracowała w Rettig Heating Sp. z o.o., przechodząc przez wszystkie szczeble kariery, od finansów po HR. Ukoronowaniem jej kariery było aktywne uczestnictwo w budowaniu i wdrażaniu strategii personalnej dla wszystkich firm należących do Rettig Heating Group w Europie. Pracowała też jako Dyrektor Personalny w Saint Gobain Isover Polska. Od kilku lat prowadzi szkolenia biznesowe oraz wyjazdy integracyjne oparte o gry szkoleniowe. Autorka dwóch książek na temat coachingu. Prywatnie wielbicielka domowego ogniska, spacerów po lesie i podróżowania w nieznane.

OLAF FLAK

Były pracownik centrali Forda w Niemczech i ING w Katowicach. Doktor zarządzania, przedsiębiorca internetowy. Od 10 lat prowadzi szkolenia i projekty doradcze..

MARIUSZ KĘDZIERKSI

Przez wiele lat pracował jako szef działu szkoleń, a wcześniej trener i coach handlowców w firmie Cersanit. Współtwórca systemu oceny i rozwoju pracowników w grupie Cersanit/Opoczno. Kierował zespołem trenerów wewnętrznych wspomagających sprzedaż, ma też własne doświadczenie w sprzedaży b2b. Jako trener prowadzi szkolenia miękkie i handlowe. Członek Polskiego Towarzystwa Trenerów Biznesu. C. Skuteczna sprzedaż bez manipulacji.”

Browar Przystań Park Śląski nie jest typowym hotelem lecz restauracją, którą jednak ze względu na lokalizację warto wziąć pod uwagę, jeśli nie potrzebujemy noclegu a szukamy na organizację szkolenia miejsca wśród zieleni. Umiejscowiona w ładnym budynku przypominającym pałacyk restauracja należy do klasy komfortowych. Znajduje się w doskonałej lokalizacji w Parku Śląskim, nad stawem i widokiem na stadion. Ma parter i okazałe piętro, które jest zbudowane jest jako antresola.

Ocena pokoi

Brak pokoi hotelowych. 

Ocena sal konferencyjnych

Restauracja posiada trzy oddzielne sale konferencyjne w tym jedną olbrzymią, którą można zaaranżować na 2 sale w razie potrzeby. Wszystkie sale są na poziomie antresoli, co powoduje, że jakiekolwiek eventy mogą być oddzielone od regularnej części restauracji na parterze.  

Największa sala konferencyjna “Przystań” na 100 osób, w której prowadziliśmy team building posiada wejście od zewnętrzne, co jest ogromnym plusem, gdyż nie musimy przechodzić przez restaurację. Mimo, iż w dniu szkolenia było gorąco, klimatyzacja bardzo dobrze działała i pozwalała prowadzić zajęcia w komfortowej temperaturze. Wyposażona w rzutnik  flipchart. Lunch również był podawany na antresoli, ale tu uwaga niestety brak klimatyzacji! W gorący dzień, było to na granicy wytrzymania. 

Na poziomie antresoli, w innym rogu budynku, znajduje się również sala VIP 1 – spora, z ładnymi oknami, pomieści 22 osoby. Obok niej znajduje się Sala VIP 2 (pomieści podobną ilość osób).

Ocena obsługi

Dobra, pomocna obsługa. Nic nigdy nie brakowało. Szybko reagowała na każde potrzeby. Nie możemy jednak określić obsługi jako bardzo wybitnej. Obsługę stanowiła 1 młoda kelnerka, która raczej była reaktywna niż pro-aktywna. 

Okolica

Ogromnym plusem restauracji jest jej położenie. Wokoło znajduje się Park Śląski i blisko widoczny stadion, które dają duże możliwości jeśli realizujemy outdoorowe integrację. Przy samej restauracji  dość duży parking. 

Minusy i zagrożenia

W przypadku upału lepiej umówić się na lunch w strefie klimatyzowanej na parterze. 

Na koniec

Elegancka, 2- poziomowa restauracja, która dzięki wyjątkowej lokalizacji, luksusowo przygotowanym  posiłkom, przyjemnym salom konferencyjnym stanowi dobre miejsce na organizacje outdoorowych szkoleń integracyjnych. 

Komentarze wyłączone.